Kennismaking

'Leren en communiceren', daar draait het om bij mij. Ik ben communicatiecoach, train, geef les en doe onderzoek ter ondersteuning van communicatiebeleid. Het vermogen om te leren is bij ons mensen enorm ontwikkeld.  Wij kunnen de 'waarom'-vraag stellen. We kunnen experimenten doen en daar van leren. We kunnen op ons eigen gedrag reflecteren en zo wijzer worden. Samen leren, een kwestie van communicatie, brengt een krachtige verbinding. Alleen leren kan ons helpen om de uitdagingen waar we in deze tijd voor staan tot een goed einde te brengen!  
 
Brenger van kennis die verbindt
 
Ik ben opgeleid in watermanagement, communicatie en toegepaste integrale psychologie. Ik ben in 1996 gepromoveerd waarbij ik antwoord gaf op de vraag hoe ingenieurs en inwoners, beiden met een totaal andere achtergrond, het beste mét elkaar konden leren om tot een optimale inrichting van het land te komen. Het onderzoek vond plaats in Senegal, West Afrika.
 
Ik ben ingenieur, oplossingsgericht en constructief, en pas graag  de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe in mijn werk. Ik noem mezelf wel 'breiningenieur', omdat ik de laatste jaren inzichten uit hersenonderzoek integreer in mijn werk.
 
Ik ben zeer ge´nteresseerd in mensen en hun levensverhaal. In de loop van je leven wordt je als mens steeds unieker, tenminste, als je blijft leren. Periodes van (soms ongewenste) ingrijpende veranderingen zijn heel bepalend voor wie je als mens bent en wat je leert van het leven.
 
Ik maak graag muziek en zoek naar wegen om muziek deel te maken van het leerproces. Hier een poging: een zintuiglijke rijke videoclip.
 
Leonard Cohen is net overleden (7 november 2016). Zijn liedjes en mooie teksten hebben me altijd veel inspiratie gegeven. Zijn gedicht 'Villanelle for our time' geeft me kippenvel. Het is zeer van toepassing deze tijd! Ben ook een vlog begonnen.
 
Guldenregel?
 
Ik werk al meer dan 20 jaar zelfstandig onder de vlag van Guldenregel. De 'gulden regel' is een leidraad die bij alle religies bekend is. Niet voor niets, want ze is, via verschillende soorten empathie, verankerd in ons brein. Daarmee is de mens is in staat om zich over de grenzen en 'schotten' heen steeds verder te verbinden! Wat zijn  de mogelijkheden van het menselijk brein om daarin steeds verder te gaan zonder de eigenheid te verliezen? Wat kun je daarin als trainer/docent of adviseur doen? Welke vormen en instrumenten brengen verbinding? Lees meer
 

Afbeelding invoegen